Tietoa kentästä

Imatran golfklubi perustettiin 1986 ja arkkitehti Kosti Kurosen suunnittelema kaunis puistomainen kenttä Immalanhovin mailla avattiin elokuussa 1987. 18-reikäinen golfkenttä on parhaalla mahdollisella paikalla, karjalaisessa maisemassa, luonnonkauniin Immalanjärven rannalla, valtakunnan rajan tuntumassa. Kenttä on tyypiltään puistokenttä.

Itse kenttä on mitoiltaan sellainen, että se tarjoaa puitteet kaikentasoiselle pelille. Kenttä on huippupelaajille hyvin vaativa, mutta tarjoaa klubipelaajalle mahdollisuuden turvalliseen bogey -peliin. Ympäristö ja kentän vieressä oleva Immalanjärvi on otettu nerokkaasti huomioon kentän suunnittelussa. Hyvänä haasteellisena esimerkkinä tästä on reikä 8 – lyhyt par kolmonen, jossa pallo lyödään greenille järven lahden yli. Väylän 8. greeniltä näkyy jopa Venäjä, Immalanjärven toisella puolella.

Kenttä alueella voitte pelaamisen yhteydessä havaita paljon eri puulajeja mm. tervaleppiä, koivuja sekä eri havupuulajeja. Voikin sanoa, että kenttäalueella on kaikki metsätyypit esillä.

Olemme pyrkineet hoitamaan väylien välissä olevat metsät siisteiksi, jotta pelatessa pallot löytyisivät helpommin ja peli etenisi jouhevasti. Kierrosaikamme on yleensä kestänyt 4 tuntia – 4 tuntia 30 minuuttia.

Vesistö ( Immalanjärvi ) näkyy useilta väyliltä.

Klubitalona toimii entinen Immalanhovin kartano. Klubitalo saneerattiin klubiksi vuonna 2013. Klubitiloista löytyy caddiemaster toimisto, pro shop, isot terassit ja ravintola Imatran Golfravintola. Caddiemaster toimistosta voit ostaa kierrokselle kahvia, juomisia ja pientä purtavaa. Klubin välittömässä läheisyydessä on myös rantasauna, jota vuokraa Imatran Golf Oy.

Pukuhuoneet sijaitsevat ns. vanhalla klubilla, jossa on myös suihkut ja saunat pelaajien käytössä.

Harjoitusalueet ( nurmirange , puttausalueet sekä bunkkeri ) sijaitsevat myös klubin välittömässä läheisyydessä, palvellen hyvin harjoittelijoita sekä pelaajia ennen kierrokselle lähtemistä.

Suuret paikoitusalueet sijaitsevat aivan huoltohallirakennuksen takana. Kentän sisääntulotien vasemmalle puolella on parkkipaikka ravintolan asiakkaille.

Imatran golfkentällä on pelattu useita SM -kilpailuja.

TiiPituusMiehetNaiset
CR / SlopeCR / Slope
Valkoinen6213m73,6 / 137
Keltainen5768m71,7 / 13377,6 / 139
Sininen5492m70,6 / 13176,2 / 136
Punainen4967m67,8 / 12572,8 / 129
Imatran Golf