Imatran Golfin junioritoimikunnan tavoitteena on luoda golfista kiinnostuneille junioreille mukavia ja hauskoja elämyksiä golfin parissa. Meidän treeneissä ei vain seistä pallon vieressä, vaan haluamme kehittää lapsista ja nuorista taidokkaita perusliikunnan moniosaajia ja siinä samalla myös golfareita.

Seura palkittiin syksyllä 2015 Suomen Golfliiton Laatuseuramerkillä. Laatuseuramerkki perustuu juniorigolfohjelman noudattamiseen ja sitä kautta toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Laatumerkin vaatimukset kattavat puolet suomalaisen sinettiseuran vaatimuksista. Sinettiseurat ovat lajiensa ja paikkakuntansa parhaita lasten ja nuorten urheilun toiminnan toteuttajia.

Toiminta koostuu kolmesta eri osa-alueesta: Auttaa junioreja golfin aloittamisessa, pitää juniorit mukana seuran toiminnassa ja tarjota aktiivisille junnuille mahdollisuus osallistua junioritoureille. Junioritoimikunnan tavoitteena on myös huolehtia siitä, että seurassa on hyvä ja junnuystävällinen ilmapiiri. Toimintamme pitää näkyä ja kuulua seuran sisällä, kuin myös seuran ulkopuolella. Tämä edesauttaa uusien golfareiden tulemista lajin pariin.

Tavoitteenamme on luoda hauskaa junioritoimintaa ja samalla kasvattaa myös kilpagolfareita. Tärkeintä on kuitenkin tukea jokaista pelaajaa kohti omaa huippua ja kohti omia tavoitteita. Harrastaminen on edullista ja kaikki halukkaat voivat siis tulla kokeilemaan golfia.

Imatran Golfin juniorit on jaettu eri ryhmiin: Hippo-golfkoulu, Tiikerit-, Draivi-, Tyttö- ja Kisaryhmään. Hipporyhmässä ovat ihan aloittelevat juniorit, iältään noin 6-12-vuotiaat. Tiikereillä ei välttämättä vielä ole greencardia mutta harjoittelua takana jo jonkin verran. Draiviryhmä koostuu pidempään pelanneista junioreista ja he ovat iältään noin 8-15 vuotta. Peliryhmään pääsyyn vaatimuksena ovat greencard, seuran jäsenyys ja omat mailat, sekä jo muutama vuosi säännöllistä harjoittelua takana. He ovat tulevia kisaryhmäläisiä. Kisaryhmäläiset pelaavat Suomen junioritoureja. Tyttöryhmä on koottu eri ryhmien tyttöpelaajista.

Imatran golfin kilpailevat juniorit muodostuu Kisa-ryhmästä. Juniorit harjoittelevat ympäri vuoden, kesällä pääsääntöisesti Imatran golfkentällä ja talvella monitoimihallilla sekä fysiikkaa liikuntasalissa. Kisaryhmän lajivalmennuksesta vastaa Jani Huotilainen, fysiikkavalmennuksesta Timo Suikki ja kilpailuasioissa junnuja auttaa Timo Hauska.

Toiminta perustuu Suomen Golfliiton kansalliseen Juniorigolfohjelmaan (JGO). Juniorigolfohjelman mukaisen harjoittelun voi kiteyttää neljään asiaan: hauskuus, monipuolisuus, tehokkuus ja ympärivuotisuus.

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti. Yksi toimintamme mittareista on Golfliiton Liikennevalot -junioritoiminnan arviointityökalu. Liikennevalot on ollut meillä käytössä vuodesta 2010 lähtien. Liitteenä lokakuussa 2014 tehty arviointi.

Junnuasioissa voit ottaa yhteyttä:

Toni Turkkila
puh. 040 8468050 / juniorit@imatrangolf.fi

Imatran Golf