Imatran Golf kilpailut ja tapahtumat

Imatran Golf tarjoaa ainutlaatuisen kilpailukokemuksen golfin ystäville kaikenikäisille ja taitotasoisille pelaajille. Kilpailukalenterimme sisältää monipuolisen valikoiman tapahtumia, joissa yhdistyvät sekä haaste että yhteisöllisyys. Tässä muutamia kohokohtia tulevan kauden kilpailutarjonnastamme: Kausi alkaa perinteisellä avajaiskilpailulla, jossa pelaajat pääsevät virittämään taitojaan rennossa ja ystävällisessä ilmapiirissä. Tämä on loistava tilaisuus tavata muita golfin harrastajia ja asettaa tavoitteita tulevalle kaudelle.  Imatran Golfin mestaruuskilpailu on vuoden kohokohta. Se kokoaa yhteen seuran parhaat pelaajat kilpailemaan mestaruustitteleistä. Kilpailu koostuu useasta kierroksesta, ja se huipentuu jännittävään finaaliin, jossa ratkaistaan vuoden mestarit.

Avajaiskilpailu

Kausi alkaa perinteisellä avajaiskilpailulla, jossa pelaajat pääsevät virittämään taitojaan rennossa ja ystävällisessä ilmapiirissä. Tämä on loistava tilaisuus tavata muita golfin harrastajia ja asettaa tavoitteita tulevalle kaudelle.

Kuukausikilpailut

Järjestämme kuukausittaiset kilpailut, joissa pelaajat voivat mitata taitojaan toisiaan vastaan ja seurata omaa kehitystään kauden aikana. Nämä kilpailut tarjoavat jännittäviä haasteita ja mahdollisuuden voittaa upeita palkintoja.

Mestaruuskilpailut

Imatran Golfin mestaruuskilpailu on vuoden kohokohta. Se kokoaa yhteen seuran parhaat pelaajat kilpailemaan mestaruustitteleistä. Kilpailu koostuu useasta kierroksesta, ja se huipentuu jännittävään finaaliin, jossa ratkaistaan vuoden mestarit.

Erityistapahtumat

Järjestämme myös erilaisia teemakilpailuja ja yhteistyötapahtumia, jotka tuovat lisäväriä kilpailukalenteriimme. Nämä tapahtumat tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia ja mahdollisuuden nauttia golfin pelaamisesta uudella ja innovatiivisella tavalla.

Juniorikilpailut

Meille on tärkeää tukea nuorten pelaajien kehitystä, minkä vuoksi tarjoamme juniorikilpailuja, jotka on suunniteltu erityisesti nuoremmille golfareille. Nämä kilpailut antavat lapsille ja nuorille mahdollisuuden kokea kilpailun jännitys ja kehittää pelitaitojaan turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä.

Osallistuminen ja ilmoittautuminen

Kaikki kilpailumme ovat avoimia seuramme jäsenille ja tiettyihin tapahtumiin on mahdollista kutsua myös vieraspelaajia. Ilmoittautumiset kilpailuihin tapahtuvat kätevästi NexGolfin kautta tai suoraan caddiemasterille. Kannustamme kaikkia jäseniämme tutustumaan tulevan kauden kilpailukalenteriin ja merkitsemään mielenkiintoiset kilpailut kalenteriinsa.

Tervetuloa mukaan kilpailemaan, kehittämään taitojasi ja ennen kaikkea nauttimaan golfin peluusta yhdessä muiden intohimoisten golffareiden kanssa. Nähdään viheriöllä!

Tervetuloa kilpailemaan Imatran Golfiin!

Kilpailuohjeen tarkoitus on opastaa pelaajia kilpailuihin liittyvissä yksityiskohdissa, sujuvoittaa kilpailujen järjestelyjä ja mahdollistaa siten pelaajille miellyttävä kilpailukokemus.

Osallistumisoikeus

Avoimiin kilpailuihin voivat osallistua kaikki Suomen Golfliiton jäsenseurojen jäsenet. Seuran mestaruuskilpailuihin voivat osallistua kaikki Imatran Golf ry:n jäsenet.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kilpailuun alkaa viimeistään kaksi viikkoa ennen kilpailua ja päättyy kilpailua edeltävänä keskiviikkona klo 18 ellei kilpailukutsussa toisin mainita.

Ilmoittautua voi:

– www.nexgolf.fi kautta (ensisijainen toive)
– Puhelimitse caddiemasterille 0600 055800
– Sähköpostilla cm@imatrangolf.fi

Ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi

– pelaajan nimi ja kotiseura
– sarja, johon osallistuu, pelattava tii ja mahdollinen erikoisruokavalio

Pelaaja on itse vastuussa ilmoittautumisen oikeellisuudesta ja saapumisesta kilpailun järjestäjälle. Kilpailutoimikunta voi hylätä puutteellisilla tiedoilla varustetun ilmoittautumisen. Kilpailuiden lähtöajat arvotaan. Kilpailun toimitsijoiden startti tii on tarvittaessa 1 tai 10. Kilpailun sponsorit voivat halunsa mukaan räätälöidä peliryhmänsä. Väliaikalähtökilpailuissa pelaaja voi ilmoittautuessaan toivoa aikaista tai myöhäistä lähtöä mikäli se on ko. kilpailussa sallittua, mitään muita toiveita ei oteta huomioon. Kilpailuun voidaan ottaa pelaajia enintään: Yhteislähtö 4 hengen ryhmät 128 hlö, väliaikalähdöt 120 hlö Jälki-ilmoittautuminen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen +10 € kilpailumaksuun. Ilmoittautumisen peruuttaminen lähtölistojen julkaisun jälkeen sallittu terveydellisestä tai muuta painavasta syystä, muutoin kilpailumaksu veloitetaan.

Kilpailujen säännöt

Kilpailussa noudatetaan Suomen golfliiton julkaisemia sääntöjä soveltamisohjeineen sekä Imatran Golfin paikallissääntöjä.

Joukkuekilpailut (Scramble)

Joukkueen jäsenten slope-tasoitukset lasketaan yhteen joukkueen tasoitukseksi, jonka jälkeen lopullinen tasoitus määräytyy kilpailun tasoituskertoimen mukaisesti. Joukkueen tasoitus ei voi kuitenkaan olla suurempi kuin pienemmällä tasoituksella pelaavan slope-tasoitus.

Kilpailumaksu

Kilpailumaksun suuruus on ilmoitettu kilpailukutsussa ja se on maksettava ennen kilpailua. Joukkuekilpailuissa toivotaan yhden henkilön maksavan koko ryhmän osallistumisen, tuloskortti luovutetaan, kun koko ryhmä on maksettu.

Pelattava tii

Kilpailussa pelataan aina kilpailukutsun mukaisilta tiipaikoilta. Mikäli pelaajalla on oikeus valita pelattava tii, tämä pitää ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä ja sitä ei voi enää vaihtaa kilpailupäivänä.

Lähtö

Pelaajan on huolehdittava, että hän on ajoissa lähtöpaikalla. Hyvä golfetiketti edellyttää, että palaaja on lyöntipaikalla ainakin viisi minuuttia ennen lähtöaikaansa.

Liikkuminen kilpailussa

Kilpailuissa liikutaan jalan, sähköavusteiset golf kärryt ovat sallittuja. Golfauton käyttö kilpailussa on mahdollista lääkärin todistuksella pysyvästä tai väliaikaisesta haitasta johtuen, joka estää golfin pelaamisen kävellen. Tämä koskee myös pelaajien omia golfautoja. Yli 70-vuotias pelaaja saa käyttää golfautoa kilpailussa ilman lääkärintodistusta.

Hidas peli

Pelaajien tulee huolehtia ripeästä pelaamisesta myös kilpailuissa, tavoiteaika kilpailukierrokselle on 4,5 tuntia.

Kilpailun keskeyttäminen

Ukonilman tai muun vaaran uhatessa kilpailunjohtaja/toimikunta voi päättää kilpailun keskeyttämisestä. Siitä annetaan äänimerkki klubitalolla soitettavalla sumutorvella (yksi pitkä vihellys), jonka kuullessaan pelaajan on keskeytettävä pelaaminen välittömästi. Pelaamista voi jatkaa vasta kun siihen annetaan lupa. Jos kilpailu on keskeytetty eikä kilpailua voida pelata samana päivänä loppuun tulokset mitätöidään.

Kilpailun peruuttaminen

Kilpailu voidaan peruuttaa, mikäli kilpailuun on määräaikaan mennessä ilmoittautunut poikkeuksellisen vähän pelaajia.

Mikäli kilpailukierros keskeytetään kilpailunjohtajan/toimikunnan päätöksellä eikä sitä voida pelata loppuun samana päivänä, koko kierros mitätöidään.

Keskeytetty kilpailu pyritään ensisijaisesti pelaamaan loppuun samana päivänä, mikäli tämä ei ole mahdollista kilpailu voidaan siirtää pelattavaksi muuna ajankohtana tai peruuttaa kokonaan toimikunnan päätöksellä.

Tasatuloksen ratkaiseminen

Tasoituksettoman kilpailun tasatulokset ratkaistaan ns. matemaattisella menetelmällä. Ts. tuloskortin mukaiset viimeiset 9, 6, 3 ja 1 reikää. Mikäli matemaattinen menetelmä ei saa ratkaisua aikaan, ratkaistaan tasatilanne arvalla.

Seuran SCR-mestaruudet ratkaistaan uusintarei´illä äkkikuolema menetelmällä kilpailun tulosten selvittyä, pelaajilla on oikeus vähintään 15 minuutin valmistautumistauon. Uusintareiät ovat 10, 16, 17, 18 joita pelataan niin kauan, kunnes voittaja on selvillä.

Reikäpelissä tasatilanteet ratkaistaan jatkamalla peliä välittömästi reikä reiältä alkaen aloitusreiältä, kunnes toinen pelaajista voittaa reiän. Tasoituksellisissa reikäpeleissä tasoituslyöntejä annetaan samalla tavalla kuin täydellä kierroksella.

Tasoituksellisissa kilpailussa tasatilanteissa voittaa pienin tasoitus, matemaattinen ratkaisu ts. tuloskortin mukaiset viimeiset 9, 6, 3 ja 1 reikää ja lopuksi arpa.

Kilpailun päättyminen

Kilpailu katsotaan päättyneeksi, kun palkintojen jaosta on kulunut 10 minuuttia.

Kilpailuohjeen päivittäminen

Kilpailuohjeen päivittämisestä vastaa Tasoitus- ja Kilpailutoimikunnan puheenjohtaja, kilpailuohjeen hyväksyy seuran hallitus.