Mitä golf on?

Golfin perusajatus on hyvin yksinkertainen. Palloa lyödään tietyltä paikalta kohti 70-600 metrin päässä sijaitsevaa reikää. Pallo on saatava reikään mahdollisimman vähillä lyönneillä. Reiän ja lyöntipaikan välistä aluetta kutsuttaan väyläksi. Golfkentällä on useimmiten 18 reikää.

ALKEISKURSSIT 2017

TOUKOKUU
9.-12.5. (täynnä)
23.-26.5. (täynnä)
27.-28.5. (viikonloppukurssi)

KESÄKUU
6.-9.6. (täynnä)
13.-16. (täynnä)
27.-30. (täynnä)

HEINÄKUU
11.-14.7.
25.-28.7

ELOKUU
8.-11.8
22.-25.8.

Kurssit ovat tiistaista perjantaihin kello 17.30-20.30 ellei toisin mainita.
Viikonloppukurssi la-su kello 10-15.

Green card

”Golftaidon ajokortti”, green card antaa sinulle riittävät tiedot ja taidot pelaamisen aloittamiseksi. Imatran Golf järjestää kesäisin noin 8 alkeiskurssia. Kurssin aikana suoritetaan green card, joten kurssin käytyäsi pääset heti pelaamaan kentälle. Kurssilla käydään läpi golfin eri lyöntejä, sääntöjä ja golfin etikettiä. Myös varusteet ja kenttäalueet tulevat tutuksi.

Perusedellytysten hallinta mahdollistaa viihtyisän ja turvallisen pelitavan taidoiltaan erilaisessa pelaajajoukossa ja lisää kaikkien pelaajien viihtyvyyttä.

Kurssilla annetaan tiedot:

 1. Golfetiketistä
  1. turvallinen pelitapa
  2. muut pelaajat huomioon ottava pelitapa
  3. kenttää säästävä pelitapa
 2. Golfin säännöistä
  1. keskeiset sääntökohdat
  2. sääntökirjan käyttö
  3. tasoitusjärjestelmän perustiedot
 3. Riittävästä pelitaidosta

Mailat

Koska olosuhteet pelissä vaihtelevat mitä tulee lyöntien pituuksiin, maaston laatuun ja sääolosuhteisiin, ovat lyönnitkin eri tilanteissa toisistaan poikkeavia. Tämän vuoksi tarvitaan sarja erilaisia mailoja, jotta pallo voitaisiin lyödä halutulla tavalla oikeaan paikkaan. Mailat eroavat toisistaan niin varren pituuden ja lavan kulman osalta. Ne on numeroitu tähän perustuen. Mitä pienempi on lavan kulma, sitä pitemmälle sillä pystyy lyömään. Aloittelijan mailojen ei välttämättä tarvitse olla uusia, vaan hyväkuntoisilla käytetyillä mailoillakin pääsee hyvin pelaamisen alkuun.

Pallot

Golfpallo on yleensä valkoinen, sen läpimitta pitää olla vähintään 42.7 mm ja se painaa 46 grammaa. Aloittelijan ei kannata ostaa kalleinta palloa, vaan käyttää ns. pestyjä-palloja, joita saa ostaa golfkentän pro-shopista. Pallot ovat käytettyjä, mutta hyväkuntoisia ja hinnaltaan edullisia.

Golfkäsine

Golfkäsinettä pidetään mailaotteen ylemmässä kädessä. Käsineen tulisi olla mahdollisimman hyvin käteen sopiva. Käsineellä saat paremman otteen mailasta.

Mailapussi eli ”bägi”

Golfkierroksen aikana kävellään noin 8-10 kilometriä. Niinpä mailojen, pallojen ym. varusteiden kuljettamista varten tarvitaan mailapussi, jota kannetaan olalla tai vedetään pienten rattaiden avulla. Golfvarusteet voivat painaa lähes 20 kg. Mailapussissa on omat taskunsa pyyhkeille, palloille ja muille tavaroille.

Kengät

Golfkengät poikkeavat tavallisista kengistä. Pohjaan on pidon parantamiseksi asetettu joko metallipiikkejä tai viheriöille ystävällisempiä kumisia pehmeitä piikkejä. Vuodesta 2001 kentällämme saa pelata vain näillä pehmeillä piikeillä, joten suosittelemme asian huomioimisen kenkiä hankkiessasi. Golfkengät eivät sinänsä ole pakollisia, kunhan käyttämistäsi kengistä ei aiheudu kentän viheriöille vaurioita.

Vaatetus

Golfaajan vaatetus on siisti. Verkkarit, lyhyet shortsit, farkut ja t-paidat eivät yleensä kuulu golfkentälle. Vaatetukseen pätee sama kuin kaikkeen muuhunkin urheiluun ja liikuntaan. Pukeudutaan sääolosuhteiden mukaisesti. Silloin voi pelikautta jatkaa pitkälle syksyyn, usein aina lumen tuloon asti.

Imatran Golf